Ellen’s Fine art!

Wie ben ik?
Mijn naam is Ellen Bodmann en mijn passie is tekenen en schilderen: ik heb van deze passie mijn werk gemaakt. Naast het werken in opdracht, ben ik in 2012 met veel plezier gestart met lesgeven in verschillende disciplines: tekenen met pastel, portretten met houtskool, schilderen met acrylverf  en olieverf en de diversiteit breidt zich steeds verder uit.

Autodidact
Ik ben autodidact: door middel van het lezen van talloze boeken en het volgen van workshops gegeven door (vaak internationale) zeer bekwame kunstenaars, heb ik door de opgedane technieken vaak te praktiseren mijzelf bekwaam gemaakt. Ik ben in de loop der jaren mijn eigen stijl gaan ontwikkelen, namelijk realistisch en gedetailleerd.

Kwaliteit
Ik werk in opdracht van foto’s, waarbij de kwaliteit van de foto, alsmede de belichting van het onderwerp, zeer belangrijk is voor het uiteindelijke resultaat.
In mijn cursussen streef ik ernaar kennis over te dragen,maar wel in een gezellige sfeer; cursisten worden technieken geleerd, waarmee ze eventueel thuis aan de slag kunnen.

Medium
Ik schilder op doek, paneel of rechtstreeks op de muur met acrylverf, omdat de diversiteit ervan goed aansluit op mijn (gelaagde) manier van werken. Ik werk ook graag met aquarel.

Bij het tekenen gebruik ik pastelkrijt, houtskool en conté op diverse dragers, van o.a. Strathmore, Fabriano, Clairefontaine, Canson en Hahnemühle.  Met name dieren getekend met pastel op velourspapier geeft een levensecht, aaibaar effect.

Onderwerpen
Mijn onderwerpen zijn zeer uiteenlopend:

– Trompe l’oeil ( vaak vergezichten op doek/paneel of rechtstreeks op de muur)
– Wilde dieren
– Bloemen
– Figuratief
– Portret van mens en (huis-)dier

Op maat
Ook is het mogelijk om een schilderij qua kleur en stijl af te stemmen op het interieur, zodat er een kunstwerk op maat ontstaat.

Op zoek?
Bent u op zoek naar een schitterende muurschildering, een prachtig schilderij of een portret van een geliefd mens of dier, als bijzonder cadeau, aandenken of kunstwerk?

Dan bent u bij Ellen´s Fine Art aan het juiste adres!

Ik nodig u dan ook uit mijn galerie te bezichtigen en mocht u vragen hebben, neem vooral contact met mij op en ik zal ze zo snel mogelijk beantwoorden.